Söta barn och midsommardrömmar

Eftersom jag slutade 12 på jobbet (yippie!!) så cyklade jag ner till mammas jobb (förskola) och hälsade på. Där fick jag prata med alla dagisbarnen och hade en intressant konversation med en flicka med blommig klänning, lockigt hår och pärlhalsband. Hon berättade om blåklintar och rosor och prinsessor och akvareller och fick mig att drömma mig bort och bli så där liten och flickig och jätteprinsessig och lycklig. Perfekt midsommarkänsla att sitta med ett barn i knäet och lyssna på tankar om blommor.
Bild: ej min
Något jag har lagt märke till är att det är tre ämnen som tidningar skriver extra mycket om nu kring midsommar:
1. VÄDER!
På City idag lästa jag en rolig liten artikel om alla som MÅSTE sitta utomhus vare sig det är sol eller det åskar, dundrar, blixtrar och regnar. Tre huvudregler angavs som jag tänker följa till punkt och pricka:
Ät inte utomhus om:
  • Drickan riskerar att spädas ut av minsta lilla droppe regn.
  • Servetter och duk måste hållas på plats av tyngder.
  • Du måste dyka in i garderoben efter varmare kläder.
Dn skriver: "Ta med regnjackan till firandet runt midsommarstången. Vädret blir lite av ett lotteri – växlande molnighet, spridda regnskurar och kanske en solglimt då och då."
Ostadigt, alltså kör jag med klänning, leggings och midsommarfirande på landet med en regnjacka i väskan!
2. Jordgubbar. Oj vad dessa röda bär funkar till allt! Ansiktsmasker, antioxidanter, vitaminer, desserter, historia, kultur och ekonomi. Överallt får vi plats med dem. Och som någon sade, om utomjordingar kallas för rymdgubbar, är vi i så fall jordgubbar?
.
.
bild: megapixlar
3. Trafikolyckor. På Rapport förklarade en trafiksäkerhetsexpert att vi blir påverkade av arbetslivets krav på effektivitet även på motorvägen, där vi vill köra så snabbt som möjligt för att vi tror att detta leder till något som är mer positivt än risken för böter. En annan anledning kan vara ilska. Ju argare man blir desto större del av hjärnan stängs av. Kaputt. Var glad.
Trevlig midsommar!
Bild:ej min

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Heter du? :)
Kom ihåg mig?

Din mejl? (publiceras ej)

Och så din bloggadress såklart!

Och så skriver du i rutan ^^

Trackback
RSS 2.0