Så går det när man får låna en IPad

Eftersom moster var snäll och lät mig låna hennes finfina IPad medan hon är i Turkiet så har det inte blivit mycket dator för mig, alltså ingen uppladdning av bilder, bloggskrivning eller antivirusscan. Och nu sköter datorn det här med uppladdningen av bilder på ett väldigt långsamt och oeffektivt sätt.
Att jobba tar på krafterna! Speciellt om man jobbar 8 timmar utomhus under konstant solsken. Därför är det bra att dagdrömma lite i gräset. Och göra små tankspridda blomsterarrangemang:

Grekland-inspirerad inredning i vitt

Idag packar Syster väskan för att resa till Turkiet. Jag blir kvar. Det är molnigt. Jag drömmer mig bort. Grekland:
Sovrum på loft
Gästrum?
Entrance
Rustikt kök med finess

Minimalistiskt matbord med stil
Badrum med spa-känsla

Midsommar

och en inredningsbild i vitt:

Söta barn och midsommardrömmar

Eftersom jag slutade 12 på jobbet (yippie!!) så cyklade jag ner till mammas jobb (förskola) och hälsade på. Där fick jag prata med alla dagisbarnen och hade en intressant konversation med en flicka med blommig klänning, lockigt hår och pärlhalsband. Hon berättade om blåklintar och rosor och prinsessor och akvareller och fick mig att drömma mig bort och bli så där liten och flickig och jätteprinsessig och lycklig. Perfekt midsommarkänsla att sitta med ett barn i knäet och lyssna på tankar om blommor.
Bild: ej min
Något jag har lagt märke till är att det är tre ämnen som tidningar skriver extra mycket om nu kring midsommar:
1. VÄDER!
På City idag lästa jag en rolig liten artikel om alla som MÅSTE sitta utomhus vare sig det är sol eller det åskar, dundrar, blixtrar och regnar. Tre huvudregler angavs som jag tänker följa till punkt och pricka:
Ät inte utomhus om:
  • Drickan riskerar att spädas ut av minsta lilla droppe regn.
  • Servetter och duk måste hållas på plats av tyngder.
  • Du måste dyka in i garderoben efter varmare kläder.
Dn skriver: "Ta med regnjackan till firandet runt midsommarstången. Vädret blir lite av ett lotteri – växlande molnighet, spridda regnskurar och kanske en solglimt då och då."
Ostadigt, alltså kör jag med klänning, leggings och midsommarfirande på landet med en regnjacka i väskan!
2. Jordgubbar. Oj vad dessa röda bär funkar till allt! Ansiktsmasker, antioxidanter, vitaminer, desserter, historia, kultur och ekonomi. Överallt får vi plats med dem. Och som någon sade, om utomjordingar kallas för rymdgubbar, är vi i så fall jordgubbar?
.
.
bild: megapixlar
3. Trafikolyckor. På Rapport förklarade en trafiksäkerhetsexpert att vi blir påverkade av arbetslivets krav på effektivitet även på motorvägen, där vi vill köra så snabbt som möjligt för att vi tror att detta leder till något som är mer positivt än risken för böter. En annan anledning kan vara ilska. Ju argare man blir desto större del av hjärnan stängs av. Kaputt. Var glad.
Trevlig midsommar!
Bild:ej min

Pryltokig

Här kommer den perfekta meningen att börja med om man vill locka bort läsare: Att tömma källaruttrymmen och fylla en stor container. Det måste vara det tristaste man kan höra, eller säga, eller läsa. Men när man ser på alla små föremål som döljer sig i en källare sätts fantasin igång och kör på autopilot tills man har en hel familj, en historia och ålder kring alla dessa föremål.
Jag hittade små leksaker och barnkläder, visst, barnen har vuxit upp. Men var är de nu? Tycker de fortfarande om Nalle Puh? Har de flyttat till en villa i Limhamn med mamma och pappa? Har de hund?
Och det måste ha varit en gammal dam som lämnade en låda med två porslinsvaser, 8 fotoramar med blommotiv, en brödrost och ett svartvitt foto på en liten pojke i en stor silverram. Var lådan bredvid också hennes? Den med köksredskap, skärbrädor och träkorgen? Jag hittade en perfekt gammal plåtburk där att ha pasta i. Med teckning runt omkring i lite vintage/italiensk stil som jag smusslade ner i cykelkorgen och nu har härhemma. Visar hur den ser ut så fort jag har fått tummarna loss hihi.
Så ja, kanske är orden "tömma källaruttrymmen och fylla en stor container" inte så trist som man tror. Det finns tristare saker. Kratta till exempel.
Och nu blir det att stanna uppe lite längre och titta på sista avsnittet av Herrskap och Tjänstefolk (Upstairs, downstairs). Kärlek!
.
.

Sommarjobbsdagar...

Slut. Trött. Död.
Men det känns ändå bra. Som att vara ute och jogga. Eller vandra. Som vad som helst som är utmanande och tröttsamt och som lönar sig. Så där stolt också. Jag klarade en dag till!
Igår var det mest bara läskigt. Det var så nytt. Fastighetsskötare som jag ska vara i 4 veckor. Man cyklar runt mellan 4 olika fastigheter och kontoret från 07:00 - 16:00.
Idag fick jag rensa ogräs. Och mer ogräs. Och ogräset får liv efter ett tag. Och "finbuskarna" med. Jag är en riddare som plöjer mig igenom törnrosorna för att väcka trädgården till liv. Sandlådan kan plötsligt användas av barn. Inte längre av cigarrettfimpar och maskrosor. Gångarna kan användas till att promenera på. Inte att föda ogräs och omogna kastanjer och löv. Vissa hyresvärder är snälla dessutom. De tackar en och säger att "här har det inte varit någon på länge. Så kul att ni kommer och gör fint." eller "kom till mig om chefen kör för hårt med er!" eller så ska de berätta om favoritrosen som är den vackraste de någonsin sett. Eller om de två stora kastanjeträden som växer precis utanför deras fönster och som är de finaste på hela fastigheten.
Och sedan är klockan kvart i fyra och jag tackar Gud att jag överlevde dag två lite bättre än dag 1. Sedan är det bara att packa ihop, ta sig till kontoret, säga hejdå, och hem! Hem, ljuva hem!
Mina armar är helt skakisar och axlarna och armarna och fötterna och gud vad skönt det ska bli med en dusch!
Vad duktig jag har varit idag.

Hej kattfantast!

(teckning: weheartit)
Sött. Och där har vi norsk skogskatt. Perfekt karikatyr av Tasnim och Toulouse:
(bilder:mina)

Årets första myggbett kom i större mängder än vad jag trodde


Bild: min kjol

Klassfest efter skolavslutningen igår. Jag hade leggings och kofta och frös men skrattade. Och först var alla trötta. Så där fredagströtta med "jag vill egentligen bara krypa ner i en soffa" - minen. Jag med. Jag ville krypa riktigt djupt ner i en soffa och titta på tre filmer i sträck och dricka te och byta ut kjolen mot mysbyxor. Men om man ger festen lite tid så kommer den igång ju. Fester är som bröd på jäsning. Tålamod.
Och så satt man på en trädgårdsstol. I en plaststol i ett festtält. På trappan. Och så gick man ett varv. Och hoppade lite. Och skakade hand med människor som man aldrig har sett förut. Säger sitt namn och vet att de redan har glömt bort det. Sedan sitter man och lyssnar till samtal som blir flummigare och flummigare. Och sedan känner man hur det börjar klia allt mer och mer på armar, hals, vader, lår och kind.
Nu sitter jag och är prydd med röda, irriterade myggbett från topp till tå. Men så är det ju sommar. Så det är bara som det ska vara.

Here comes the sun

Skolavslutningen lite kort:
En molnig morgon och blåsigt väder.
Röda sandaler och blommig kjol.
Solero-glass halv åtta på morgonen i ett klassrum.
Finklädda förstaklassare och lärare.
Betygen i vita kuvert med våra fullständiga namn skrivna för hand.
Sång i aulan.
"Den sommartid nu kommer", "swing it, magistern" (vår söta lilla bibliotekarie var med och sjöng och det var så fel men samtidigt så rätt att se henne stå på scen) och The Beatles "Here comes the sun".
Fika med klassen.
Skoskav.
Fest ikväll.
.
(bild: ej min)

Be kind and karma will be kind back

Dr House lärde mig igår att vara snäll. Då skulle karma vara snäll mot mig.
Idag var jag ute och hittade den perfekta presenten åt en vän:
Och sedan blev det födelsedagskortspyssel härhemma
Bilder: mina
Jo, och innan dess lekte jag moder Teresa och hade med mig kladdkaka och te åt de stackars, stackars flickorna i min klass som fortfarande satt på biblioteket i skolan och jobbade med den sista inlämningsuppgifterna. Och tänk att skolavslutningen är på fredag!
Jag tror att jag har hittat en sommarlovshobby förresten. Samla på autografer. Jag får aldrig brev. Att få brev från kändisar skulle vara häftigt. Vem skulle jag börja med då? Veronica Maggio tror jag. Och Keira Knightley. Och Daniel Radcliff, Emma Watson och Orlando Bloom. Och Bill Skarsgård. Jo. Jag ska skriva brev till de alla.

Gult har aldrig varit fult.

Jag tycker om gula saker som påminner om solen. Mangojuice, undulatgult nagellack, persikor, mina gula väggar mot de vita gardinerna, gula klänningar mot solbränd hud, min gul-rosa cykel, smörblommor, orange-randiga kattungar. Gult behöver inte betyda kyckling eller påsk! Och det behöver inte vara fult!
Fast det finns undantag. Bananer till exempel ._.
.
.
.
bilder: ej mina
.
.
.
Oh! nu börjar dr. House!

Mellan kaffekoppar och sommarjobb

Bild: Fime
.
Dagens enda lektion: brännboll. Jag är nog inte den mest talangfulla brännbollsspelaren i universum men jag gjorde så gott jag kunde och hejade istället på alla andra. Sedan blev jag själv glad av att vara glad åt alla som spelade. Så det lönade sig till slut.
Och efter det så tog jag cykeln och hälsade på lilla mormor. När jag blir lika gammal som hon vill jag ha en hund. Eller en undulat. Eller en man. Bara jag inte är ensam. Vi drack tre koppar kaffe och hon trugade med kanelbullar och bullar och saft och påtår. "Nej tack, jag är nöjd, tack." Och så säger man det ett par tre gånger till. Sedan går vi över till vardagsrummet. Där har mormor sina damtidningar som jag bläddrar i.
"Är inte prins Philip söt?" frågar hon, "jadå" svarar jag och bläddrar genom sidor av kungapar, galaklänningar och recept. Undrar om mina barnbarn kommer att bli tvungna att bläddra igenom en Elle-tidning på samma vis om typ 70 år. Fast då har jag kanske bytt ut Elle mot Amelia eller Femina antar jag. Eller inte. Elle förblir nog på första platsen som favorittidning.
Och nu är klockan kvart över två. Och jag har lite för mycket fritid och lite för lite idéer om hur jag ska spendera tiden på. Ska man ringa det där sommarjobbet man har gått och skaffat sig och fråga om man kan rensa rabatter någonstans närmare där man bor? För att cykla till andra sidan stan klockan 7 på morgonen gitter jag inte. åh. Men jag är rädd för att ringa till främmande vuxna. Blir så där pinsamt pipig och darrig på rösten. Så liten. Saknar tiden då man gick och bad mamma att ringa alla samtal som man själv inte vågade ta itu med.
Nej, men nu får jag gå och göra något med mitt liv.
Internet ska man inte syssla med mitt på dagen!

Sommarstugedrömmen

Hittade den här fantastiska sommarstugebilden i den här bloggen. Det är så jag tappar ord! Är det så här paradiset ser ut? Är det en sån liten stuga man har reserverad uppe i himlen när den dagen kommer? För kan den här bilden vara tagen på jorden?

Tävling hos Vita Hemligheter

Jag tävlar hos Vita Hemligheter om att vinna den här fina Tegelpannan. Klicka på bilden för att delta i tävlingen!

Blått

bild: min
"Dagens outfit" Farmors blommiga klänning som hon använde när hon var ung. Blått halsband tillverkat av någon hippie. Kanske var han från Argentina? Blå tröja och röda sandaler till det. Och solglasögon. Och lite maskara.
Dagens nya ord: Coffeetable bok. Om man skulle ta och göra en sådan. En med stora, glansiga, färgranna bilder. Med kvicka och träffsäkra citat och meningar. En sådan med tunga pärmar och tjocka ark. Jag vill göra en coffeetable bok.

Sommarcitat

Bild: min


"Sommaren, tänker jag, är vårt kollektiva undermedvetna. Vi minns alla glassbilens signaturmelodi. Vi vet alla hur det känns att bränna låren på en rutschkana vars plåt är het som en glödgad kniv. vi har alla legat på rygg och blundat och känt hjärtats dunkande innanför ögonlocken och hoppats att dagen ska vara lite längre än den föregående fastän det i verkligehten är tvärtom."
Allt för min syster (Jodi Picoult)

some inspiration

Bilder: weheartit
Idag tänkte jag njuta av sommaren och ha lite försommarlovskänsla. Läxorna är ändå slut. 70% av lektionerna är inställda denna veckan. Så då fick picknickfilten med jordgubbsmotiv följa med mig ut. Och den blommiga kaffetermosen. Och persikan. Och så skulle jag läsa klart "Allt för min syster" (herregud vilket slut!) och så skulle jag sitta en stund med laptopen och skriva om sommaren.
Men vad möter mig när jag väl satt mig ner? En molnig himmel som sakta men säkert blir mörkare och mörkare. Så nu sitter jag här och känner mig lite dum. Hur långt tid har jag suttit här? En halvtimme? Jag hann i alla fall läsa klart boken. Och se alla fina kommentarer till "Vila i vitt." Tack. De ska jag svara på så fort jag kommit inomhus med alla mina grejer.
Det var i alla fall mysigt att sitta härute en stund. Det kanske blir en kort stund imorgon med.

Vila i vitt

Vitt behöver inte betyda sjukhus. Vitt behöver inte betyda sterilt, stelt eller stumt. Det kan vara ett andetag, ett sömnigt moln, ett blankt papper öppet för inspiration. Det är alla färger tillsammans.
Vitt och trä och rustikt är så vacker och fridfullt och lugnt.
Men personligheter har olika färger. En färgklick här och var ger just den rätta balansen för att minska risken för en allt för steril miljö. Blommotiv, broderingar och fotografin t.ex.
För den där "ute mitt i svenska skogen i en stuga" känslan tror jag att träet måste få lov att titta fram och synas. Och matchas med älvvingar. Och andra drömmar.
Tänk att vilja bada och se det här! Vitt, ljust och världens somrigaste, lummigaste vy.
Och är det inte just det vita som gör att badkarets tunga lejontassar, oxiderade mässingkranar och stora ljuskrona inte blir för mycket, utan istället balanserat? Lagom? Personligt? I vitt får detaljer en egen plats.
Gammaldagsvitt med blomstermotiv. Sött och lantligt. Flickigt och tantigt.
Tänk den där svala brisen, som lättar på den fuktiga sommarvärmen. På böckerna som måste avverkas under ledigheten. På timmar med vila som måste tas igen. På duniga kuddar att vila huvudet på. Ögonen behöver också vila. Blicken behöver också en ljus punkt att dåsa till vid ett tag. Därför känns vitt helt rätt till sommarmånaderna och solen och sökandet efter kravlösheten som börjar när ledigheten börjar.
(bilder: Sköna hem bl a)

Une carte postal

Fågelprovet är över. Jag hörde rödhakar överallt. Men man kan inte skriva rödhake tjugotvå gånger. Åh, tyder det på att jag har dåligt musiköra eller helt enkelt på att jag inte har någon ornitologtalan alls?
Men det finns mycket annat att sträva efter här i världen. En resa till Paris t.ex. Jag vill jobba som Au Pair i Paris i ett år efter gymnasiet. Precis som mamma gjorde.
Det här är en glad liten överraskning jag hittade när jag kom innanför dörren idag. Det är minsann inte ofta man får handskrivna brev!

Ögonpoesi

Bild: ej min
Rymden ryms i ögongloben.
En stjärnkonstellation, ett himlavalv, ett hav.
Ett svart hål som drar in allt omkring,
ett svart hål som drar blickar mot själen
en spegel, en gåta, en brunn utan djup.
Rymden ryms i ögongloben.Om att jogga och titta på studenter och två fina bilder


Bild: inte mina

På idrotten idag jogg-gick jag 4 km och känner hur endorfinerna fortfarande rusar runt lite i kroppen samtidigt som benen känns sömnigt geléaktiga. Och så är man ju lite stolt. För att man sprang och hela tiden försökte tänka "fram till den stolpen" "bara tills den här låten är slut" "ett steg till" istället för att börja argumentera mot mig själv om hur idiotiskt det var att JAG sprang. För det är ju såklart inte idiotiskt. Det är idiotiskt att argumentera mot att göra något som är bra för kroppen. Och så känner man sig inte alls stolt efter det. Så nu lade jag de dumma argumenten åt sidan, bet ihop och joggade. Bra! 

Svenska flaggan hängde ut genom ett fönster på andra eller tredje våningen i skolan idag och alla treor sprang omkring i sina vita klänningar, höga klackar, mörka kostymer och så klart, studentmössorna med årtalet, 2011, på. Och i parken där vi sprang hörde man deras höga och kanske lite onyktra skratt när de prasslade med påsarna med jordgubbar i. Och klingade med champagnen. Två år till och sen är det min tur! 

Ikväll blir det studentfest och jag ska ha på mig den nya klänningen jag köpte igår. Visar en bild sen. 

Och nu så borde jag stänga av datorn och sätta mig ner och börja jobba på min muntliga presentation i kemi. Det är så bizarrt att man ska behöva jobba så länge på något som inte får vara längre än 5 minuter. Men nu tänker jag tänka precis som när jag var ute och joggade. Inga argument emot. Bara bita ihop och göra det. För jag vet att det är något bra. För att jag vet att jag kommer att vara stolt efteråt. 

Så nu stänger jag av och sätter mig ner och springer den sista sträckan i ettans plugglopp. För nu är det bara 8 skoldagar kvar innan skolavslutningen.

Kämpig tornado-dröm och klänningsdrömmar


bild: inte min

Vaknade klockan 12 och insåg att jag hade legat och drömt en massa mardrömmar om att jag blev bortförd av de där tornados som man kunde läsa om i kvällsposten igår. De som tog två små barn i Norge som hoppade studsmatta. Som tur var så överlevde både de och jag. 
Idag blir det klänningsjakt. Lite för att det är sommar och för att det snart är skolavslutning och för att man vill känna sig fin och matcha fågelsång och blommor och en blå himmel.

Om vi ska prata livsnjutare..

Tasnim och Herr Bläckfisk fann varandra.
Om man ändå vore en katt.
Men så är man ju nästan det idag.
Sola, samtal i skuggan, lapa citronvatten, sitta på sängen och lyssna på fågelsång. Jag är en katt idag. 

Bild: Min

En söndag med en 27 gradersprognos är något att vara tacksam för.

Så nu är det dags att välja ut de somrigaste kläderna i garderoben och dra de över bikinin, packa ner en handduk och en bra bok och sätta på sig de där nya sandalerna man nyss har köpt och ta cykeln ner till stranden för att möta upp en bra vän. Och sedan får man låsa cykeln, bre ut den där handduken, ta av sig de somriga kläderna och de nyinköpta sandalerna och lägga boken bredvid sig för att sedan blunda och låta solen ta hand om kroppen. Och så kan vi låtsas att det är sommarlov eller så kan man också drömma om hur skolavslutningen kommer att bli. Vilken klänningen man ska ha på sig och vilka betyg man kommer att få. Hur det kommer att kännas att gå ut från skolan och tänka: "Yes! Jag klarade första året på naturlinjen!" 
Ja. Då gör jag väl det. Byter om och cyklar iväg. 

Bild: inte min

Det står en Åhlenspåse vid min garderob

Igår så införskaffade jag dessa färglada och sköna sandaler:
Och så bestämde jag mig för att skämma bort mig med den här gröna krämburken:Alltid kul att inviga nyinköpta saker!

Om konst

Ever heard of her?
Älskar hennes illustrationer!
Det är svårt att beskriva exakt vad i en bild det är som gör att man tycker om just den bilden, eller den stilen. Det är nästan lättare att beskriva det man inte gillar i en bild. Oftast är det t.ex svårt att gilla bilder som är råa, kalla och för abstrakta. Alltså ogilla som i rent estetiskt. Sen kan ju målningen vara avsedd för att visa just en åsikt som inte är så positiv. T.ex Picasso kunde ju avbilda allt från vackra duvor och porträtt till kubistiska, hemska bilder på krig, mord och orättvisa. Och då kan man ju inte kalla en tavla för vacker om det den vill säga är en protest mot en sorglig händelse. Men så finns det ju även tavlor som visar sorgliga händelser men som är vackra rent estetiskt. De brukar oftast vara lite mer melankoliska. 

Cecilia Carlsteds bilder är estetiskt snygga, säger inte så mycket om känslor och uttrycker ingen åsikt. De är bara som vackra modeplåtningar, eller en fin blomma. De bara finns där för att beundras!

Eagle Eye Cherry - Save TonightSave tonight, and fight the break of dawn.

Fågelkvitter

Bild: ej min

Sitter och ska för över en CD-skiva med fågelkvitter till min IPod. Anledning? Fågel-kvitter-prov den 9 juni. Anledning? Så är det när man går naturvetenskapslinjen har jag fått lära mig ._.
Så koltrastar, sånglärkor och rörsångare, beware of The Power of IPod!

Flickan med Glasfötter

Bild: Författaren, Ali Shways blogg

Åh, åh, åh, en av de vackraste bokstavsupplevelser jag har haft! 

"På taken i Ettinsford lät smältande snö fläckar av skiffer titta gram, formskiftande glimmande ytor där luddvitt hade legat i veckor. Vid Saint Haudas kyrka lossnade en istapp som bildats på helgonstatyns näsa och föll bland hans dräkts mässingsveck. I Ettinsfordsundet steg vattnet när rännilar gurglade igenom parken och mödde det visträckta habvet. Bilar körde sakta på våta vägar, strålkastare förvandlade gatstenar till glödlampor. I midas trädgård sprang en koltrast fram och tillbaka nedanför hängrännan och träffades sedan av en snöbomb. Den skrek indignerat och ruskade fjädrarna. små droppar landade plingande på soptunnelocket där vattnet bildade små bäckar som vilset vimsade över plåten. Högar av blöt snö rasade från träfgrenarna som hängde över hans staket. Buskarna genomfors av rysningar." 

Beskrivningar som den, samt en annorlunda kärlekshistoria och udda platser och människor och bevingade boskap, stora som insekter och sjukdomar som får människor att förvandlas till glas...det är inte sånt som man hittar i varje bok!
The Beach


Gammal bild på Falsterbo

Cyklade ner till stranden och tittade på alla små barn som sprang omkring med föräldrarna efter sig och pratade om drömmar, minnen och gamla mormor. Solen sken först men sedan började mörka moln att närma sig, och då packade vi ihop och gick tillbaka till cyklarna. Jag tycker det är så mysigt när solen skiner på förmiddagen för att sedan täckas av mörka, murriga åskmoln framåt kvällen så att man har en bra ursäkt för att sitta inne och titta på film hihi. Så det blir Pirates of the Caribbean...lagom tills solen bestämmer sig för att vinna över molnen och titta fram igen! Men då har man lämnat stranden så klart. Så det blir väl någon kombinerad form av sommarnjutning: grillning och film. Rätt så perfekt ändå!

Dancing alone


Bild: ej min

Att ha lov imorgon. Ljuvligt! Har haft en mysig lill-fredag nu med mamma och lillsyrsan. Megamind var söt! Det är inte så vanligt att se en film från den ondas perspektiv och sedan se hur han förvandlas till hjälte och får tjejen och att han lyckas vara blå och storskallig men samtidigt ha så rörande stora gröna ögon.
Dumma Mej var också en söt pixarbit tycker jag. Där har vi också den elake som slutar upp som en fadersfigur som adopterar tre små flickor och läser godnattsagor om kattungar och enhörningar.
Och som jag skrev i inlägget förut. Det är modigt att vara lite barnslig då och då. Och pixar-filmer är bra!

Någon som har någon pixarfavorit? :) 


It takes a fool to remain sane - The Ark

Whatever happened to the funky race?
A generation lost in pace,
-Wasn't life supposed to be more than this?
In this kiss I'll change your bore for my bliss
But let go of my hand and it will slip out
in the sand if you don't give me the chance
to break down the walls of attitude,
I ask nothing of you
not even your gratitude
And if you think I'm corny
then it will not make me sorry
it's your right to laugh at me
and in turn, that's my opportunity
to feel brave
Because ridicule is no shame
it's just a way to eclipse hate
it's just a way to put my back staright
it's just a way to remain sane
Every morning I would see her getting
off the bus the picture never drops
it's like a multicoloured snapshot stuck in my brain
it kept me sane for a couple of years
as it drenched my fears
of becoming like the others
who become unhappy mothers
and fathers of unhappy kids
And why is that?
'Cause they've forgotten how to play
or maybe they're afraid to feel ashamed
to seem strange
to seem insane
to gain weight
to seem gay
- I tell you this:
That it takes a fool to remain sane
Oh It takes a fool to remain sane
Oh It takes a fool to remain sane
Oh In this world all covered up in shame
(-Oh, take it to the stage!)
So, take it to the stage in a multicoloured
jacket take it jackpot, crackpot,
strutting like a peacock
nailvarnish Arkansas
shimmy-shammy featherboah crackpot haircut
dye your hair in glowing red and blue,
-Do, Do, Do! What you wanna do, Don´t think twice,
do what you have to do,
Do, Do, Do, Do, let your heart decide
what you have to do that´s all there is to find
Cause it takes a fool to remain sane,
Oh It takes a fool to remain sane
Oh In this world all covered up in shame
Oh It takes a fool to remain sane,
Oh It takes a fool to remain sane
Oh It takes a fool to remain sane
Oh In this world all covered up in shame
-Oh, it takes a fool!..

Åh! Den här har jag haft i huvudet i alldelles för länge! och den blir bara bättre när man har satt sig in i vad texten menar. Det är bra att vara fånig och dum och göra bort sig och tramsa och vara barnslig! Det är bra att släppa taget och glömma gränser och nå bortom logiken och samhällsregler och måsten och får inte och går inte! Det är modigt att vara omoget barnslig! Att leka med livet och hoppa på allvaret. Att våga vara annorlunda, för det är det som är rätt. Att vara sig själv även när det innebär att andra tycker det är konstigt! Sätt inte gränser för din storhet! 


BalkongdrömmarOm jag fick tid över! Då skulle jag inreda min balkong så här!

A long blue dress and a knitted sweater
Trots Sydsvenskans rapport om regn och moln och 16 grader skiner solen på en blå, blå himmel! 
Konstigt nog står det något intressant i postens "Uppslaget", den tunna pappersarken som man alltid råkar trampa på när man kommer innanför dörren och möter post och reklam som ligger på dörrmattan i en hög.
Det står om badmode. Tydligen så använde kvinnor bikinis redan innan Jesus. Och det var Louis Rénard som skapade den moderna bikinin 1946. Denna skapelse fick sitt namn efter Bikini Island där USA testade kärnvapen. Han motiverade detta med att "den skulle bli lika explosiv som en kärnvapenladdning."
Rätt eller fel mina damer och herrar?

En ny start!

Jag börjar med en ny design, nya färger och kanske lite andra intressen. Nu har det gått ett år sedan min bloggpaus och mycket har hänt sedan dess. Så stilen förändras kanske lite!
Hoppas du gillar min blogg :)

RSS 2.0